Omgeving

De historische stad Ieper is één van de belangrijkste trekpleisters in de Westhoek. Bijna volledig vernield in WO I, wist het een groot deel van zijn historische gebouwen en huizen herop te bouwen in hun oorspronkelijke stijl.

Blikvanger is de Grote Markt, waar de gothische Lakenhallen slechts één van de opmerkelijke gebouwen is. Hier vindt u het boeiende interactieve museum “In Flanders Fields”, u verneemt er alles over de Groote Oorlog.

Bezoek ook de Sint Maartenskathedraal, naast heel wat kunstwerken zoals beelden en schilderijen, vindt u er ook het graf van bisschop Jansenius, de grondlegger van het Jansenisme en het graf van Graaf Robrecht de Bethune, de “Leeuw van Vlaanderen”.

Wandel verder tot aan de Meensepoort, die de namen draagt van bijna 55.000 vermiste soldaten uit WO I en waar elke avond om 20 uur de Last Post wordt geblazen als eerbetoon.

Ook de Somme is perfect te bezoeken met Ieper als uitvalsbasis.

Ieper wordt sinds de middeleeuwen omringd door een vestingsgordel. Zo kunt u rond de binnenstad wandelen en er is ook mogelijkheid tot roeien en hengelen.

Bovendien wachten u in Ieper heel wat leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Op een boogscheut van Ieper ligt het pretpark Bellewaerde, hier is de natuur in perfecte harmonie met de duizelingwekkende attracties en talloze dieren. Plezier voor het hele gezin !

Een aanrader is ook ’Urban Hunt’. Urban Hunt is een uniek stadsspel waarbij je de mooiste plekjes van Ieper ontdekt. Werk samen met je teamgenoten en bedenk een uitgekiemde strategie om geheimen te ontdekken, cryptische hints te kraken en sluwe patrouilles te snel af te zijn. Ideaal als teambuilding of als groepsactiviteit met vrienden of familie. Meer info: www.urbanhunt.be

U ziet, er is heel wat te bezoeken in Ieper en omstreken, wij verwijzen u graag door naar de Toeristische Dienst van Ieper, of bezoek eens hun website www.toerismeieper.be